Kaapschip is uitgevaren

Het KAAPschip is uitgevarenNa zes jaar veel speelplezier te hebben geboden aan de kinderen van ‘De Kaap’ is het Kaapschip uitgevaren. Op 30 mei is het Kaapschip van het land gehesen, door de grootste drijvende kraan van Rotterdam, de Matador 3 van Bonn en Mees, die ook het Kaapschip op de wal heeft gezet.

Daarna is het Kaapschip via een ponton naar de Galathese haven op Goeree Overflakkee worden gebracht. Daar zal de naam van het Kaapschip Buutenschip worden.

Met behulp van fondsen en andere sponsoren is een tijdelijk braakliggend terrein op Katendrecht als bewonersinitiatief door vele vrijwilligers voor vijf jaar omgetoverd tot een waar speelparadijs met een knipoog naar het havenverleden. Het tot speelobject aangepaste binnenvaartschip heeft een lengte van 40 meter, wat het speelterrein zelfs uniek maakt in Europa. Het schip vormde het hart van een heuvelachtig landschap met een ruige nautische sfeer.

 

Informatie van de nieuwe eigenaar:

In maart j.l. is er een raadsvoorstel aangenomen bij de gemeente Goeree Overflakkee om een oud binnenvaartschip uit Rotterdam Katendrecht, het speelschip genaamd ‘Kaapschip’, naar de Galathesehaven in de Buutenplaets te brengen. In het afgelopen jaar is door een actieve groep vrijwilligers natuurspeeltuin Buutenplaets  (link http://www.buutenplaets.nl/) opgezet om aan de oostkant van de gemeente Goeree-Overflakkee, nog een extra recreatieve voorziening te hebben met hoge kwaliteit. De basis hiervoor ligt er inmiddels, maar kan verder worden uitgebreid tot een volwaardige ‘dagbestemming’ waar voor meerdere uren een bezoek aan kan worden gebracht. Lees hieronder verder.

 

Outdoor Westvoorne/Grevelingen gaan allerlei (kinder)activiteiten ontwikkelen voor scholen en individueel. Ook zal er met regelmaat iets met muziek en theater gedaan worden. 

Dit komt de ontwikkeling van de Galathese haven ten goede