Het Kaapschip vertrekt!

Volgende week woensdag 30 mei is het zo ver: het Kaapschip vertrekt! Bonn en Mees, die het schip eerder voor ons met de Matador 3 naar Katendrecht bracht, haalt het speelschip nu ook weer voor ons van de kant. Sinds 9 september 2012 heeft het Kaapschip gediend als een avontuurlijk speel- en evenementenplek op het terrein aan de Maashavenkade. Op deze plek zullen nu woningen gebouwd gaan worden.

De komende week zullen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. Rondom het Kaapschip worden hekken geplaatst en het schip zal worden vrij gegraven. De hijswerkzaamheden zullen plaatsvinden in de ochtend van 30 mei. Daarna wordt het Kaapschip op een ponton geplaatst en vertrekt het naar zijn nieuwe thuis, de natuurspeeltuin Buutenplaets bij de Galthesehaven op Goeree Overflakkee. Tijdens het hijsen wordt een gedeelte van de Maashavenkade afgesloten.

Zo komt er een eind aan de speellocatie op Katendrecht. Wij kijken met plezier terug op dit bijzondere project en willen onze sponsoren en iedereen die zich heeft ingezet hartelijk bedanken.
Zonder jullie inbreng was dit prachtproject niet mogelijk geweest!