Kaapschip is uitgevaren

Het KAAPschip is uitgevarenNa zes jaar veel speelplezier te hebben geboden aan de kinderen van ‘De Kaap’ is het Kaapschip uitgevaren. Op 30 mei is het Kaapschip van het land gehesen, door de grootste drijvende kraan van Rotterdam, de Matador 3 van Bonn en Mees, die ook het Kaapschip op de wal heeft gezet.

Daarna is het Kaapschip via een ponton naar de Galathese haven op Goeree Overflakkee worden gebracht. Daar zal de naam van het Kaapschip Buutenschip worden.

Met behulp van fondsen en andere sponsoren is een tijdelijk braakliggend terrein op Katendrecht als bewonersinitiatief door vele vrijwilligers voor vijf jaar omgetoverd tot een waar speelparadijs met een knipoog naar het havenverleden. Het tot speelobject aangepaste binnenvaartschip heeft een lengte van 40 meter, wat het speelterrein zelfs uniek maakt in Europa. Het schip vormde het hart van een heuvelachtig landschap met een ruige nautische sfeer.

 

Informatie van de nieuwe eigenaar:

In maart j.l. is er een raadsvoorstel aangenomen bij de gemeente Goeree Overflakkee om een oud binnenvaartschip uit Rotterdam Katendrecht, het speelschip genaamd ‘Kaapschip’, naar de Galathesehaven in de Buutenplaets te brengen. In het afgelopen jaar is door een actieve groep vrijwilligers natuurspeeltuin Buutenplaets  (link http://www.buutenplaets.nl/) opgezet om aan de oostkant van de gemeente Goeree-Overflakkee, nog een extra recreatieve voorziening te hebben met hoge kwaliteit. De basis hiervoor ligt er inmiddels, maar kan verder worden uitgebreid tot een volwaardige ‘dagbestemming’ waar voor meerdere uren een bezoek aan kan worden gebracht. Lees hieronder verder.

 

Outdoor Westvoorne/Grevelingen gaan allerlei (kinder)activiteiten ontwikkelen voor scholen en individueel. Ook zal er met regelmaat iets met muziek en theater gedaan worden. 

Dit komt de ontwikkeling van de Galathese haven ten goede

Het Kaapschip vertrekt!

Volgende week woensdag 30 mei is het zo ver: het Kaapschip vertrekt! Bonn en Mees, die het schip eerder voor ons met de Matador 3 naar Katendrecht bracht, haalt het speelschip nu ook weer voor ons van de kant. Sinds 9 september 2012 heeft het Kaapschip gediend als een avontuurlijk speel- en evenementenplek op het terrein aan de Maashavenkade. Op deze plek zullen nu woningen gebouwd gaan worden.

De komende week zullen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. Rondom het Kaapschip worden hekken geplaatst en het schip zal worden vrij gegraven. De hijswerkzaamheden zullen plaatsvinden in de ochtend van 30 mei. Daarna wordt het Kaapschip op een ponton geplaatst en vertrekt het naar zijn nieuwe thuis, de natuurspeeltuin Buutenplaets bij de Galthesehaven op Goeree Overflakkee. Tijdens het hijsen wordt een gedeelte van de Maashavenkade afgesloten.

Zo komt er een eind aan de speellocatie op Katendrecht. Wij kijken met plezier terug op dit bijzondere project en willen onze sponsoren en iedereen die zich heeft ingezet hartelijk bedanken.
Zonder jullie inbreng was dit prachtproject niet mogelijk geweest!

 

Activiteiten op en rond het Kaapschip – Nacht van de Kaap

Hierbij nodigen wij u uit om een bezoek te brengen aan de activiteiten op en rond het Kaapschip tijdens de Nacht van de Kaap. Adres: Maashaven NZ / Maashavenkade.

 

Zaterdag 5 september

 

Vanaf 13:00:

Workshops van Droomhaven met Chinese paper cutting, Chinese Kalligrafie en Chinese Lantaren Bootjes knutselen en bouwen,  workshop ‘Maak je eigen wereld’ , workshop Niffo, Workshop Piratenzakdoek pimpen, workshop bootjes bouwen en schminken.

Muziek: Blue Cover(lokale band)van 15:00 – 15:45 uur en 16:15 – 17:00 uur op het Kaapschip en op de Muziekkiosk op het Rijnhavenplein Moods (van het Rotterdamse Artiesten Club) van 17:15 – 17:45 uur, 18:00 – 18:30 uur en 18:45 en 19:15 uur

 

Zondag 6 september

podium

 

Vanaf 13:00

Workshop van Repairkid komt met een grote bus genaamd Tante en doet met de kinderen aan recycling Workshop ‘Maak je eigen wereld’, workshop Droomketting maken, workshop Niffo, workshop schatkistje pimpen en schminken.

Muziek: Faya Nation Band (lokale reggaeband) 16:30 – 17: 15 en 17:45 – 18:30 uur op de Muziekkiosk op het Rijnhavenplein en op het Kaapschip (tbc) van 15:00 – 15:45 uur en 16:15 – 17:00 uur

 

Daarnaast is er op deze dagen een Havenmarkt op het Deliplein met creatieve ondernemers uit omliggende wijken die zelfgemaakte producten aanbieden.

NL Doet weekend zeer geslaagd!

Het NL Doet weekend op vrijdag 21 maart en zaterdag 22 maart was zeer geslaagd! Er is veel werk verricht door de studenten van Rotterdams studenten gezelschap. De werkzaamheden konden verricht worden door het zand dat we hebben gekregen van GKB groep. Zaterdag hebben de mensen van NKBV (Nederlandse klim- en bergvereniging afdeling Rotterdam) ons geholpen met plaatsen van klimgrepen.

Wat is er allemaal gerealiseerd:

  • Er is een boeggolf van zand op de kop van het schip gemaakt
  • De fietstrail verbeterd
  • We hebben het schip geschilderd
  • Op het schip zijn klimgrepen geplaatst

Wij en uiteraard de kinderen uit de buurt zijn blij met het resultaat!

2015-03-20 NL Doet- (16)